A galagonya (másik nevén cseregalagonya) a rózsafélék családjába tartozik. A Kárpát- medencében őshonos ez az akár 2-3 méterre is megnövő tövises cserje vagy fa, ezen belül pedig az erdők és szántók szélén érzi magát a legjobban. Könnyedén felismerhető a jellegzetes fehér, fürtös virágairól. Vörös, vékony héjú, sárgás húsú termése a csipkebogyóhoz hasonlítható. A felhasznált részeihez a termése és a virágos ágvég tartoznak. De vajon mire használhatóak az előbb megnevezettek?

A galagonya termése már önmagában vitaminokban (B- és C-vitamin) és antioxidánsokban gazdag. Ezek mind hozzájárulhatnak a szív- és érrendszerünk zavartalan működéséhez. Erősítheti ezt a szervünket a vérnyomásunk csökkentése mellett, miközben az ereket a védelme alá veszi. Ilyen például a kiemelkedő fontossággal bíró koszorúér, amelyet tágíthat az érelmeszesedés ellen küzdve. Mivel enyhén vizelethajtó lehet, megkönnyítheti így a szívünk munkáját is. Előszeretettel alkalmazzák altató, nyugtató hatásai miatt.

Segítse szíve mindennapos kemény munkáját a galagonya olajkapszulánkkal, amely hatékonyan és gyorsan szívódik fel a gyomrot kímélve!