A homoktövis, vagy másik nevén ezüsttövis alapvetően homokos területeken élő kétlaki tövises cserje, ahogy azt a neve is jelzi. Általában 2-3 méter magasra szokott nőni. Hegyes, sötétzöld levelei 2-4 centiméter hosszúak, fonákjukon pedig ezüstszürke színt öltenek magukra. Apró, sárga virágai márciustól májusig nyílnak. A felhasznált részei közé a levele és a húsos, narancssárga színű savanyú bogyója tartoznak, amelyekről könnyedén felismerhető. De vajon mire használható fel?

A hidegebb ősz beköszöntével egyre jobban fennáll a megfázások, meghűlések kockázata. Ilyenkor a testünk különösen igényli a vitaminokat és tápanyagokat a baktériumok és vírusok leküzdése érdekében. A homoktövis narancssárga, savanyú bogyója ilyen alkalmakkor lehet segítségünkre. Például A-, C-, P-vitaminokban gazdag, amiket önmagában is remekül tud hasznosítani az emberi szervezet. Ezek hozzájárulhatnak az immunrendszer erősítéséhez és a gyulladások csökkentéséhez, ami különösen fontos a külső kórokozók ellen. Szörpök, dzsemek, illetve ivólé formájában alkalmazzák szívesen a teljes hatóanyag megőrzése érdekében a finom íz kombinálásával. Levele pedig segíthet a vérnyomás csökkentésében.

Készítse fel immunrendszerét az őszi és téli hidegebb időszakra a kizárólag természetes alapanyagból és nagy gondossággal elkészített homoktövis olajkapszulánkkal, vagy a 100%-ban a bogyótermésből préselt, ízletes ivólevünkkel!