A csipkerózsa, vagy ismertebb nevén csipkebogyó egy tüskés cserje, amely akár 2-3 méter magasra is megnőhet. Virágát illetően fehér vagy halványrózsaszín színeket ölthet magára. Erdők szélén és cserjésekben fordul elő a leggyakrabban. Érett termése piros bogyó formájában jelenik meg, amelyet ősszel érdemes begyűjteni, miután megcsípte őket a dér. Ezt egyes vidékeken petymegnek, illetve hecsedlinek is hívják, amely utal az ebből készült hecsedlibor, hecsedlilekvár és hecsedlitea elnevezésre.

Kiváló vitaminforrásként szolgálja a szervezetünket nem csak a hatalmas C-vitamin tartalmával, hanem az A-, B1-, B2-, K- és P-vitaminokkal is, míg a magjában E-vitamin található. Ezek együttesen járulnak hozzá a betegségek legyőzésében kulcsfontosságú szerepet betöltő immunrendszerünkhöz. Emellett a főbb alappillére mellett még rendelkezik ám számunkra kecsegtető hatással, mint például a gyulladások hatékony csökkentése és az enyhe vizelethajtás. Ebből kifolyólag alkalmazható vese- és hólyagproblémáknál is. Epe- és májpanaszoknál nyújthat még számunkra segítséget, ezen problémák leküzdése érdekében.

Teaként fontos megjegyezni az elkészítés módját, ugyanis forralás esetén elveszik belőle a C-vitamin nagyrésze, éppen ezért az áztatás metódusát kell alkalmazni. Turbózza fel immunrendszerét a legendás csipkebogyóból készült természetes, hozzáadott anyagok nélküli  porkapszulánk erejével!