A hegyi árnika, vagy szimplán árnika a fészkesvirágzatúak csoportjába tartozó gyógynövény. Ahogy a neve is árulkodó, Európa magasabb hegyvidékein fellelhető. Összesen közel 30 fajtájából az öreg kontinensen csupán 2 fordul elő.  Hazánkban meglehetősen ritka és emiatt védettséget élvez. Népies elnevezései közé tartoznak a Szent János virága, kappanfű, angyalital és anyagyökér. Már korábban is felfedezték az emberre gyakorolt pozitív hatásait, ami miatt természetesen előszeretettel alkalmazták, de vajon mik is ezek a hatások?

Az aktívan sportolók számára biztosan ismerősek az ezzel az életmóddal járó sérülések, legyen az bokaficam, zúzódás, ízületi húzódás, izomfájdalom, vagy akár csonttörés. Ezek után beletelik egy időbe, míg legjobb esetben teljesen helyrejön az adott része a testnek. Olykor rövid, olykor hosszú lefolyású lehet ez a folyamat, ami fájdalommal és akár külső sebbel járhat. Itt jön képbe ez az erre a célra kiváló gyógynövény. A fájdalom csillapításánál és az ilyen típusú sérüléseknél játszhat nagy szerepet az árnika. Ehhez hozzáad még a fertőtlenítő hatása is. Nyáresti futások alkalmával előfordulhat, hogy a szúnyogok és a rovarok áldozatává válik az ember, ezzel kellemetlen, viszkető csípéseket okozva. Ezeknél a bosszantó csípéseknél válhat még előnyünkre a viszketés enyhítésében, ezáltal ki tudjuk használni zavartalanul a kellemes nyári, szabad levegőn történő mozgásunk örömeit.

Mivel az egészséges életmódhoz, amiben mi is hiszünk, hozzá tartozik a megfelelő mennyiségű és minőségű mozgás úgy döntöttünk, hogy ezt a csodálatos természet adta lehetőséget az aktívan sportoló emberek javára fordítjuk. Ezt a célunkat és gyógynövényt kombinálva alakítottuk ki az Árnika olajkapszulánkat a hatékonyabb és gyorsabb felszívódás érdekében.

Intsen búcsút a sportsérülések utáni fájdalmaknak az alábbi linkre kattintva: