Az édesgyökér, vagy másik nevén cukorkóró egy kertekben, illetve szántókon előforduló növény, amely akár 1-2 méter magasra is megnőhet. Levelei az akáchoz hasonlítanak, fürtös virága pedig vöröses-lila színeket ölt magára. Nevét a gyökeréről kapta, mivel émelyítően édes íze van. Felhasznált részei közé pedig természetesen a gyökere és a tarackjai tartoznak. Nézzük is meg, miben lehet hasznára az emberi szervezetnek!

Elsősorban a testtömegzsír csökkentésében játszhat kiemelkedő szerepet ez a növény, azonban nem ez az egyetlen hangsúlyozandó tulajdonsága. Vizelethajtás tekintetében is alkalmazható. Serkentheti az immunrendszer működését, emellett vírusok ellen megfelelő a fertőtlenítő hatása. Oldja a nyákot, aminek következtében kiváló köptető is egyben, ami légúti hurutok fennállásánál előnyös. Görcsoldó és hashajtó hatása miatt ismert még. Általános gyulladáscsökkentésnél is jeleskedhet. Az alacsony vérnyomásban szenvedőknek nyújthat még megoldást. És végül, de nem utolsó sorban hasznosnak bizonyulhat a gyomor- és bélfekély kezelésénél.

Tegyen az egészséges testsúlyának elérése érdekében a számos pozitív hatás kihasználása mellett! Olajkapszulánknak köszönhetően nem kell ezt a bódítóan édes gyökeret folyamatosan rágcsálnia, így a gyomrát is megkímélheti.