A kakukkfű, másik nevén kerti kakukkfű a szintén kakukkfű névre keresztelt növénynemzetségbe tartozó évelő cserje, melyet a leggyakrabban fűszernövényként ismernek az emberek. Ajakos virágának illata kellemes, leveles hajtásának íze pedig aromadús. Kúszó vagy felemelkedő szárai akár 10-30 centiméter magasra is megnőhetnek, átellenes levelei pedig akár a 2 centiméteres nagyságot súrolhatják. Felhasznált részei közé a rózsaszín vagy fehér virágos, leveles hajtása tartozik. A magyar népies elnevezései közé tartozik például a pecsenyefű, amely a fűszerként betöltött szerepére hivatott utalni, mivel előszeretettel használják többek között húsok ízesítésére is.

Ezen kívül viszont még a szervezet számos területén nyújthat segítséget, amelyek közül meg is mutatunk néhányat. Erős fertőtlenítő és vírusölő tulajdonságainak köszönhetően segíthet az immunrendszer támogatásában. Légúti fertőzések esetén kiváló köptetőként funkcionálhat, emellett enyhe epehajtással bírhat a májműködés könnyítésével karöltve. A vesék és a húgyhólyag fertőtlenítésében is szerepet játszhat. A pajzsmirigy alulműködésének fennállása esetén szokták maximum 3 hétig használni. Bőrgomba elleni ecsetelők összetevőjeként alkalmazható alkoholos oldatként, illetve izom- és ízületi fájdalmaknál válthat ki pozitív hatást bedörzsölőszerként.

Erősítse meg szervezetét a téli időszak beköszöntével a baktériumokkal és vírusokkal szemben a kakukkfüvet tartalmazó Magyarok Immunerősítője (C-vitaminnal) vagy az Oronex kapszulánkkal!