Körömvirág

A körömvirág, vagy másik nevén gyűrűvirág egy termesztett, egyéves kerti növény, amely az őszirózsafélék családjába tartozik. A nevét a magja és a köröm hajlott íve közötti hasonlóságról kapta. Bársonyosan szőrös szára akár 40-60 centiméter magasra is megnőhet. Egyenes, elágazó és tojásdad levelei pedig 10-15 centiméter hosszúságot is elérhetik. A nyelves sugárvirágokból és csöves korongvirágokból álló virága citromsárga, illetve narancsvörös színben pompázhat, amely a felhasznált részei közé tartozik.

A körömvirág elsősorban a fertőtlenítő, illetve gyulladáscsökkentő hatásai miatt ismert gyógynövény. Ezen kívül görcsoldás és hámosítás terén nyújthat segítséget. Előszeretettel alkalmazzák gyomor- és nyombélfekélyek esetén az említett tulajdonságai miatt. A húgyúti fertőzések fennállását is megszüntetheti az epepanaszok mellett. Külsőleg is felhasználható sebek, fekélyek és ekcéma esetén például, de még visszérgyulladás, fogíny-, szájüregi gyulladás és hüvelygyulladás ellen érhet el eredményes hatást.

Ezen tulajdonságok tudatában határoztuk el magunkat, hogy könnyebben fogyaszthatóvá varázsoljuk ezt a gyógynövényt, ezáltal Önnek időt és energiát megspórolva. Felejtse el a görcsöket és használja ki a körömvirág erejét, az alábbi linkekre kattintva!

https://webshop.zafirnet.hu/product/zafir-szeptol-kapszula/

https://webshop.zafirnet.hu/product/zafir-koromvirag-olajkapszula/