A fahéjat mindenki ismeri, mint konyhában használatos hozzávaló például édességekhez. Gyerekkorunkból is biztos akad emlékünk a fahéjas tejbegrízről vagy netalántán a fahéjas palacsintáról. Ez a fűszer ténylegesen a „fa héja”, nem meglepő tehát, hogy ez a neve. Az viszont már kevésbé ismert, hogy alapvetően 3 fajtáját különböztetjük meg. A ceyloni, kínai és malabári csoportokra lehet felosztani, melyek közül az első kettő nevezhető elterjedtebbnek. A kínai variáns elsődlegesen az amerikai konyhában fedezhető fel, íze pedig csípősebb az Európában használatos ceyloniéhoz képest, amely inkább enyhébb, pikánsabb ízvilággal rendelkezik. Ezen kívül viszont számos olyan előnnyel rendelkezhet a fahéj, amire nem is gondolnánk.
Már az ókor óta használják többek között az emésztésre gyakorolt pozitív hatása miatt. Ezzel együtt növelheti az étvágyunkat, miközben segíthet a vércukorszint szabályozásában az inzulin hatékonyságának növelésével. Erős antioxidánsokban gazdag, amelyek fontos szerepet játszik a szabadgyökök ellen vívott harcban, miközben támogathatja az immunrendszer munkáját. Elősegítheti a fogyást a koleszterinszint csökkentése mellett.
Használja ki a fahéj nyújtotta pozitív hatásokat az alábbi linkre kattintva!