Az eperfa (Morus nigra, Morus alba) az eperfafélék családjába tartozik, ezen belül pedig a Moreae nemzetségbe sorolható, amelybe mintegy 100 fajt sorolunk. Európában, ezáltal Magyarországon is gyakori fafajnak mondható 2 fajtája. A fehér eperfa (Morus alba) feltehetőleg Kínából, a fekete eperfa (Morus nigra) valószínűleg Közép-Ázsiából származik. Termése a faeper vagy eper, melyet gyakran összetévesztenek a szederrel, annak ellenére, hogy a szeder valójában a rózsafélék családjába tartozó, 2-3 méter magasra növő cserjeféle. Felhasznált részei közé a levele és gyümölcse tartoznak.
A faeper kiváló forrása olyan tápanyagoknak, mint a vas, kalcium, kálium, C-vitamin, fehérje és rost. Egy csésze faeper 270 mg káliumot tartalmaz. Jótékony hatással lehet a szív- és érrendszerünkre enyhe vérnyomáscsökkentő hatásának köszönhetően. Emésztési zavaroknál szokták még alkalmazni. A már népbetegségnek számító cukorbetegség esetén is tapasztalhatjuk kedvező tulajdonságait.
Használja ki az eperfa természet adta, vércukorszintet szabályzó erejét!