A fűzfa, vagy másik nevén fehér fűz (Salix alba) a fűzfafélék családjába tartozik. Az ókori görögök a múzsák szent fájának tartották. Körülbelül négyszáz fajtája legfőképpen az északi féltekén őshonos, tehát a Kárpát-medencében is előfordul, alapvetően vizek mellett. Leveleinek nyele általában rövid, a lemezek keskenyek, hosszúkásak, lándzsásak, vagy tojásdadok, esetleg apróan kerekdedek. A szélük finoman fűrészelt, esetleg ép és hullámos. Virágzatát tekintve csüngős barkavirágzatú fának számít.

A fűzfa számos területen támogathatja szervezetünket, köszönhetően reumaellenes, gyulladáscsökkentő, láz- és fájdalomcsillapító hatásainak. Komplex támogatást nyújthat vírusos megbetegedések és egyéb felső légúti gyulladások esetén. Emésztőrendszerünkre is jó hatással bírhat, mégpedig gyomorhurut és bélgyulladás fennállásakor. A hólyaghurut kezelésében is jeleskedhet, miközben az ízületi bántalmakat enyhítheti. Kis mennyiségben akadályozhatja a vérrögképződést, emellett elnyomhatja a menstruációs görcsöket. 

Külső felhasználás esetén is hasznos lehet, mégpedig krónikus bőrbetegségek és nedvedző ekcéma kezelésénél. Lábizzadáson és gombás bőrbetegségeken segíthet a fagyott testrészek és az aranyeres bántalmak mellett.

Használja ki az ezerarcú fűzfa erejét!