Az ezüst-kolloidot vízben feloldott, azaz kolloid állapotú ezüstrészecskék alkotják. Az ezüstöt már 100 évvel ezelőtt is használták helyi fertőtlenítőszerként kisebb égési sebek kezelésére, amelyet in vitro tesztek is igazolnak. Az ezüst magas hővezetése miatt hűtőpasztának kiváló.

Manapság rengeteg ilyen jellegű termékhez hozzá lehet jutni, azonban a kiváló minőséget kizárólag elektro-galvanikus eljárással, 99,999-es tisztaságú ezüstből lehet elérni. Ezen felül a pozitív ionokat megfelelő berendezéssel el kell távolítani az oldatból, és ha a kolloid részecskék mérete 10-80 nm között van, akkor kiváló, természetes antibiotikus szer keletkezik.

Bebizonyították, hogy a kolloid ezüst 5 ppm (milliomodrész) fölötti koncentrációban több fertőző baktériumot, parazitát és vírust képes elpusztítani. Segíthet pattanások, allergiák, köröm- és egyéb gombás fertőzések, sebek, égési felületek, herpesz, nátha, influenza esetén, továbbá a kisebesedett orr kezelésére is. Fertőtleníthetjük vele ivó- és főzővizünket, mivel nem irritálja a gyomrot és lemosható vele testünk is. Sebet, szemet, sérülést nem csíp, nyálkahártyán keresztül jól felszívódik.

Tisztuljon meg az ezüst-kolloid erejével!